TRINE HAU BENTSEN
Efter tre graviditeter og den sidste med et sæt tvillinger som jeg bar til termin, træning der ikke rigtigt virkede, og en masse frustrationer over en krop der ikke rigtigt virkede. Første gang jeg mødtes med Lars, var det en meget vild oplevelse. At et andet menneske SÅ min krop, undersøgte med en faglig nysgerrighed hvad min krop kan og hvilke områder der skal arbejdes på. Med en indlevelse og en optimisme som er fantastisk at opleve. Det var en sand øjenåbner! Med Lars hjælp blev jeg klogere på hvad min krop ikke kan og hvad der skal arbejdes på og jeg gik fra Lars med en følelse af at have en retning, vide hvad jeg skulle gøre. Lars sender videoer af de øvelser jeg skal lave indtil vi ses igen og jeg bruger lidt tid på at skrive og tegne dem, så de hænger i mit træningssted. Efter vores første par timer sammen var jeg meget i tvivl om jeg ville bruge Lars igen. Men da alle informationerne først havde bundfældet sig fandt jeg hurtigt ud af at Lars nok var nøglen til at komme videre med min krop. Få mere ud af min træning, få bedre træning og dermed blive mere enig med min krop. Efter de næste par gange sammen med Lars er jeg kun blevet mere overbevist om at han er en del af nøglen til at få en stærkere krop ikke på trods af det den har været igennem men på baggrund af det den har været igennem. Jeg skal ikke have min krop tilbage, jeg skal lære at bruge min krop igen. ALLE der vil mere med deres træning vil få noget med hjem fra et besøg hos Lars. Jeg vil klart anbefale at alle der træner og bruger deres krop tager et smut forbi Lars og bliver klogere på deres krop, dens styrke og dens muligheder. -
Læs mere
Jonas Lynge
Jeg opsøgte Lars, da jeg igennem noget tid havde døjet med diffuse smerter omkring hoften og balle/baglår. Smerterne opstod efter løb og særligt ved lidt højere tempo end jog. Det føltes ubehageligt og ”stramt” i hele benet efterfølgende og med smerter til følge.
Jeg holder rigtig meget af, at løbe og være aktiv, så det påvirkede mig i den grad og jeg brugte utrolig meget tankevirksomhed på det. Jeg havde prøvet diverse udstrækninger og opsøgt kiropraktor uden at det havde hjulpet.

Jeg kendte Lars fra tidligere behandlinger og han har blandt andet hjulpet mig af med en skulderskade, som jeg havde erhvervet mig igennem kampsport og igennem genoptræning af min knuste menisk, som følge af en arbejdsskade.

Jeg stoler på Lars og ved fra tidligere erfaringer, at han er en grundig behandler og gør sit ypperste for at hjælpe dig og møder dig i øjenhøjde.

Lars brugte næsten 2 timer på mig og mit ”problem”. Han gennemgik simpelthen min historik med de skader jeg har haft og bad mig gøre forskellige ting med min krop, for at se hvordan den artede sig. Han gennemgik min krop meget grundigt og kiggede nærmest led for led for at se efter om jeg var begrænset i nogle bevægelser.

Lars fandt ud af, at min smerte i hoften og baglår stammede fra manglende aktivering af noget rygmuskulatur. Jeg har i flere år ikke kunne mærke min ryg i den ene side, når jeg har trænet den. Han bad mig stå i en bestemt position, som jeg ikke kan forklare på tekst, men da jeg havde stået i den stilling i 30 sekunder eller lignende, så føltes det som om, at jeg havde styrketrænet mit venstre ben i flere timer! Jeg blev samtidig øm og udmattet i min rygmuskler i modsatte side og var efter kort tid fuldstændig opbrugt.

Jeg gik derfra med 2 ”øvelser” eller bevægelser, som jeg skulle lave og en helt anden forståelse for min krop. Jeg kan løbe uden at opleve de samme smerter og begrænsninger som før, hvilket har frigivet en masse overskud til andre ting i min hverdag.
-
Læs mere
Marianne Banke
Mirakelmanden fra Reersø. Gennem 2 år har jeg døjet med tiltagne og foranderlige smerter i min højre side af kroppen. Min fod hang, jeg var følelsesløs i foden og benet, svag i højre arm og skulle virkelig sende besked til højre hånd om, hvilken opgave den skulle udføre: skrive bogstaver, piske sovs, holde en kop og andet – ellers gik den bare i stå! Jeg har i perioder mistet balancen og var udfordret med at stirre på underlaget, jeg gik på. Bare få mm skævhed kunne afstedkomme, at jeg faldt. Jeg havde virkelig dårlig søvn, hvilket selvfølgelig påvirkede arbejdsindsatsen negativt næste dag. Når jeg gik i seng og fik varmen under dynen ”brændte” højre lår helt vildt og det eneste der hjalp, var at stå op og få gang i bevægelses apparatet – jeg har brugt timer på at stå på et dejligt køligt gulv og lægge kabale. Jeg har haft kontakt til egen læge, der anbefalede fysioterapi – hvilet jeg afprøvede med 7-8 behandlinger uden effekt overhovedet. Denne fysioterapeut har også tilknyttet en osteopat, og der fik jeg 8 behandlinger med en effekt på måske 12 timer. Efterfølgende søgte jeg Odsherreds guru Michael Cohrt – kendt viden om for sine gode resultater – mig kunne han desværre ikke hjælpe. Så gik turen til egen læge igen og videre til reumatolog og neurolog – nogen havde mistanke om Borealis, så jeg fik taget rygmarvsprøve. Prøven var negativ. Alle disse behandlinger havde desværre ingen blivende effekt. Jeg følte at jeg var heldig, hvis bare jeg kunne få en hel nats søvn. Tilfældighed kan være en rigtig god ting. I anden anledning var jeg til samtale i Sundhedscentret i Holbæk. Vi taler om alt og intet og snakken falder på smerter, hvorfor jeg klager min nød – at jeg i 2 år har gået med udfordringer og smerter i min højre side. Ergoterapeuten fortæller, at hun har god erfaring fra en fysioterapeut, der godt nok ligger 1 times kørsel væk og koster kr.500,- Alt skal afprøves så jeg kontakter Lars Rasmussen MOVINGBODY.DK og allerede få dage efter har vi en aftale. Det er selvfølgelig med spænding og forventning jeg ankommer – og ikke for store forhåbninger, da jeg jo er blevet skuffet så mange gange. Lars er ikke bare dygtig, men uhyre grundig. Jeg skal udføre enkle bevægelser og øvelser og hele tiden være OBS. på hvordan det føles i højre kontra venstre side. Hvordan føles det? Er det nemmere eller lettere? Kan du mærke noget? 2 timers ”undersøgelse”, og så hænger jeg på tavlen som en tændstikdame med streger på :). Jeg kan ikke huske hvornår men Lars trykker på min højre lårbensmuskel, der ligesom får en prop til at forsvinde – ja det er svært at beskrive følelsen, men der kommer gennemstrømning i hele højre side. Det føles som et afløb med fart på – blodet pisker rundt og jeg kan mærke temperaturforskel på højre og venstre side! Da jeg kører fra Lars efter 2 timer, er jeg næsten høj af noget, jeg ikke ved hvad er. Jeg har fået nogle enkle øvelser, som jeg udfører 2x dagligt. Dag for dag kan jeg mærke fremgang. Højre fod kan jeg styre, jeg behøver ikke kigge på underlaget hele tiden og nu går jeg igen let 10 km. Jeg har fået kræfter tilbage i højre arm, det kniber kun lidt med at jeg stadig skal give ordre og min skrift er IKKE blevet bedre 🙂 Efter ca. 1 uge mødtes vi virtuelt og efter ca. 3 uger var jeg hos Lars igen – hvorfor egentlig? Jeg havde jo INGEN PROBLEMER mere. Nej, det var rigtig godt at mødes igen og få forklaring på, hvad der egentlig er sket og hvad jeg kan gøre fremadrettet. Jeg vil udbrede kendskabet til Lars, når jeg hører om andre, der har brug for hjælp, eller har løbet spidsrod i de allerede etablerede tilbud. Med venlig hilsen Marianne, 4300 Holbæk -
Læs mere
Annika Holm
Jeg har været i et forløb hos Movingbody der rakte sig lidt over 2 måneder, fordi jeg oplevede motoriske begrænsninger i min træning og daglige smerter i venstre side af lænden og højre arm. Mine smerter har været udredt og behandlet kiropraktisk over flere år med kortvarige effekter og jeg valgte derfor at forsøge med en anderledes tilgang hos Movingbody. Lars grundige, diagnosticerende og lidt nørdede tilgang overraskede mig positivt. Sessionerne var undersøgende og gav simple redskaber til bedre at kunne hjælpe mig selv. Effekten af de kombinerede hjemmeøvelser og mere klarhed over mine udfordringer er virkelig god, og jeg oplever en klar forbedring i min træning. De daglige smerter har nu været væk i 1 måned og sikke en befrielse. Jeg håber den positive udvikling fortsætter, og jeg kommer helt sikkert tilbage til Lars igen, hvis jeg skulle rende i nye problemer. Jeg vil anbefale et forløb hos Movingbody til andre, der også er klar til at arbejde sig gennem problemer, men mangler en dygtig guide.

Vh. Annika
-
Læs mere
Anja Hansen
Jeg giver Lars mine varmeste anbefalinger 🙂 Jeg kom til Lars da jeg havde problemer med begrænset bevægelse i min højre fod hvilket udfordrede mig når jeg stod på rulleskøjter til træning.
Gennem grundige undersøgelser suppleret med samtaler omkring historikken, i ikke bare foden men hele min krop, fandt han frem til hvilke begrænsninger min krop gemmer på, og det er faktisk langt fra foden som er mest udfordret.

Min krop har gennem flere år kompenseret og tilpasset sig efter skader/operationer og nu begynder systemet, at begrænse min krops ydeevne. Jeg har brug for hjælp til at få min krop på rette kurs igen og forhåbentlig undgå de smerter som kommer og går i perioder forskellige dele i kroppen.

Hver gang jeg har været hos Lars går jeg derfra klogere på min egen krops begrænsninger og ressourcer.
Jeg får udfordrende, tilpassede øvelser med hver gang og en god forklaring på, hvad formålet med øvelsen er og hvor vi arbejder henad.

Det er Lars' nysgerrige tilgang til kroppen og forklaring omkring sammenhængen i det hele der gør, at jeg altid kommer retur til Lars.
Man kan mærkes at Lars er passioneret for sit arbejde, kroppen og bevægelse og man føler sig i gode professionelle hænder.
-
Læs mere
Bo Sørensen
Jeg dyrker en del OCR løb, en sport hvor man bruger hele kroppen. I den forbindelse har jeg fået en del skader gennem tiden. Jeg har her ofte fået hjælp af Lars
Senest havde jeg gået med en skulderskade i ca. 4 måneder før jeg tog kontakt til Lars. Ved hjælp af få øvelser gennem nogle uger, og nogle få justeringer af øvelserne, endte jeg faktisk med at blive symptomfri.

Lars har ikke kun fokus på symptombehandling, han har også stor fokus på årsagen til ens skade, og lægger stor vægt på tidligere forløb og skader. Han tager altid udgangspunkt i min sport og min tilgang til træning (som nok ikke altid er den mest hensigtsmæssige)

Det er tydeligt at han har en stor viden om kroppens anatomi og dens reaktioner på belastninger mm. Det er ofte en øjenåbner for mig når han bare ved at justerer nogle småting kan få nogle skader til at forsvinde ret hurtigt. Ofte er det helt andre steder end lige skades området der bliver arbejdet med.

Lars er super dygtig og professionel og jeg kan varmt anbefale ham. Derudover er han også bare rigtig behagelig at være sammen med.
-
Læs mere
Christian Niemann
Fra ikke at kunne lave et simpelt squat Da jeg efter 8 år med amerikansk fodbold og diverse skader, ikke følte at min krop kunne holde til mere amerikansk fodbold, og jeg fandt CrossFit, blev det for alvor klart for mig, hvor dårlig forfatning min krop var i. Jeg kunne ikke lave et helt almindeligt squat fordi min hofte ikke havde mobiliteten, olympisk vægtløftning kunne jeg kun drømme om, og jeg havde daglige skulder- og knæsmerter efter hhv. skulder- og ankelskader. Så jeg begyndte at gå til fys, men kom i hænderne på nogle fys’er, som jeg vælger at betragte som af “den gamle skole”, hvis løsning på smerter var at massere/smertelindre og sige at jeg skulle hvile/aflaste de steder der gjorde ondt. Som man måske kan gætte, resulterede det forløb ikke i den store forbedring af situationen. Det var indtil jeg fandt Lars! Der har en helt anden tilgang til kroppen end jeg havde oplevet med andre fysioterapeuter. Lars ser på det store billede. Når jeg siger at jeg har ondt i knæet, ved Lars at det ikke nødvendigvis er knæet der er problemet. Lars søger efter roden til problemet, hvilket for mig i rigtig mange tilfælde har vist sig, at være ubalancer i mit bevægemønster, forårsaget af kompensation og/eller uhensigtsmæssig motorik, som alt sammen er et resultatet, af hvad min krop har været udsat for gennem mit liv. Lang historie kort, efter at have arbejdet med Lars i et stykke tid, fik vi rettet så meget op på mit bevægemønster og min mobilitet, at jeg nu kan alt hvad jeg gerne vil i min aktive hverdag. Jeg laver CrossFit, olympisk vægtløftning, løber OCR løb, klatrer og alt hvad jeg har lyst til, uden at være begrænset af min krop. Som underviser i CrossFit har jeg sågar ofte fået kommentarer som: “det er jo også nemt, når man bare kan bevæge sig sådan der”, hvor til jeg bare kan svare, du skulle bare vide hvor jeg startede for nogle år siden. Og det var jeg aldrig nået til uden Lars’ hjælp. Jeg kommer stadig fast hos lars hver/hver anden måned, for at forbedre mit bevægemønster endnu mere og sørge for at der ikke opstår nye uhensigtsmæssige bevægemønstre. Jeg tager også min kæreste med for at hun skal kunne få den samme udvikling og grundforståelse for kroppen og bevægelse som Lars har givet mig.

Tusind tak for dig Lars
-
Læs mere
Lise Normann
Jeg har været utrolig glad og tilfreds for mit forløb hos Lars og kan varmt anbefale Lars, hvis du har nogle skader/skavanker, som bliver ved med at genere dig. Lars har en utrolig stor viden om, hvordan kroppen hænger sammen og kan være behjælpelig med at analysere din krops måde at bevæge sig på og dermed, hvilke måder, der er mindre “hensigtsmæssige”. Ved hjælp af en analyse og individuelle tilrettelagte øvelser, blev min krop hjulpet ud af en langvarig udfordring, som andre behandlere ikke har kunne løse. Lars fungerer som en “krops detektiv”, og det har været meget spændende, at få så stor en forståelse for sig selv kombineret med handlemuligheder i form af individuelle øvelser. Denne kombination hjalp min krop på rette spor igen. Jeg er blevet hjulpet tilbage til en mere hensigtsmæssig måde at bevæge mig på i forhold til min hverdag som i min sport. /Lise Normann -
Læs mere