Om mig og Movingbody

Jeg har arbejdet som fysioterapeut med mennesker og smerter i over 12 år.

Siden mine unge år har jeg været meget aktiv og aldrig siddet stille. Træning og udfordring af min egen krop blev senere til kampsport, løb, styrketræning og nogle år som soldat.

Efter forsvaret ønskede jeg at vide endnu mere om kroppen og træning. Jeg søgte derfor ind på fysioterapi studiet, hvor jeg blev færdig i 2008 og startede direkte i privat praksis.

Siden mine sene teenage år har jeg haft problemer i min venstre hofte og lyske. Senere kom også en skulderskade til efter Crossfit træning. Pludselig var hele min venstre side faktisk påvirket. Min uddannelse startede med et fokus på at hjælpe andre, men endte faktisk lige så meget som et eksperiment på mig selv.

Jeg fik at vide at ledlæben fortil i skulderen var revet over og helst skulle opereres. Jeg var meget i tvivl, men endte til sidst med forsøge træning, bevægelse og belastning i stedet.

“Move of yourself, more often, in more ways, in more environments”

                                                                                                              – Stop Chasing Pain

Det ledte mig ud på en lang tur omkring gymnastisk styrketræning, Natural movement, dans, Ido Portal Method, Fighting Monkey og alle mulige discipliner med kropsvægt. 

Jeg trænede håndstand, øvelser i ringe, kravlede rundt på gulvet og fandt hurtigt ud af at jeg kunne tilpasse belastningen til min skulder. Den fik det langsomt bedre og i dag har jeg ingen gener længere. 

Det bekræftede mig i hvor meget jeg selv kunne gøre for at ændre noget. Det var en proces, som jeg selv havde stor kontrol over.

Med tiden indså jeg at der var alternativer til almindelig fysioterapi. Begyndte at studere osteopati og lærte meget om kroppens anatomi og nervesystemet, men tilgangen var for passiv til mig. Jeg ville have mine klienter til bevæge sig, få tillid til og forstå deres egen krop bedre. Blive mere frie og stærke – uden smerter.

Min interesse gik mere og mere i retning af funktionel træning, så jeg kunne hjælpe mine klienter til at bevæge sig og blive stærkere. Men der var altid nogen der ikke fik det bedre og som jeg ikke kunne hjælpe. Det var frusterende og jeg indså at der var mere under overfladen, end jeg umiddelbart kunne se og var langt mere komplekst. Nogle større og mere grundlæggende sammenhænge.

Traditionel fysioterapi fokuserer på symptomet. Hvis knæet eller skulderen gør ondt, så skal området behandles og gøres stærkere. Symptomet skulle fjernes ved at behandle det.

Men hvad nu hvis der var en helt anden årsag til symptomet? 

The missing link

En dag læste jeg om noget som hed “Neurokinetic Therapy – the missing link” (NKT). Kroppen kan kompensere på utallige måder  for at fungere og der hvor smerten opleves, er ikke nødvendigvis der årsagen er. 

Årsag og sammenhæng kunne være hvad som helst og helt unikt for den enkelte person og dennes historie. Det passede perfekt ind i min måde at tænke på. Så jeg tog på kursus i London. 

NKT ledte mig videre til “Anatomy In Motion” (AiM). Rigtig mange brikker faldt på plads og nye perspektiver kom frem i lyset. Det er “Anatomi i Bevægelse”. Kroppens  bevægelse – lige her og lige nu.

Det ændrede min opfattelse af menneskets krop og var en helt anden og mere dynamisk tilgang til bevægelse. Jeg fik redskaber til at se en klient med smerter i et nyt perspektiv og hvordan alle deres 360 led bevægede sig i 3 dimensioner i rum og tid.

I dag starter min undersøgelse altid med at se på klientens holdning og bevægelse.

Kan årsagen til smerter ét sted, forklares ved at kigge et helt andet sted?

Hvad bevæger sig og hvad gør ikke?

Hvorfor har din krop valgt at gøre som den gør?

Med denne proces kunne jeg zoome ind på problemets kerne. De gamle skader jeg havde haft, deres betydning og hvad mit nervesystem undgik.

Jeg bevægede mig simpelthen “rundt om dem” og undgik bevægelse specifikke steder uden at vide det. Der var “sorte huller” i mit bevægemønster og områder som mit nervesystem passede på.

Dette har givet mig tillid til og tro på min egen krop. Jeg er blevet mere bevidst og har taget nogle vigtige skridt i retning af en større forståelse og kunne ændre noget selv. Men denne proces stopper aldrig..

Tak for at du har brugt tid på at læse min historie.

Jeg håber at det har givet dig fornyet håb om at de symptomer du oplever kan ændres. Grib muligheden for at lære din krop bedre at kende ved at gennemgå de forandringer, som er nødvendige for at nå dertil. 

Jeg vil meget gerne hjælpe dig.

Kontakt mig så vi kan komme i gang.

 

Find årsagen for at ændre symptomet

Forestil dig hvordan mange større og mindre skader igennem dit liv langsomt hober sig op.

Smerter uden direkte årsag eller tilbagevendende smerter kan være et symptom på mere grundlæggende problemer. 

Hvis træet visner er det muligvis fordi rødderne ikke har det godt. Måske er jorden forurenet og der mangler vand. Det hjælper ikke at vande bladene.

Der kan være rigtig mange årsager til de smerter du mærker lige nu, men smerten er kun symptomet.

Din krop er mester i at kompensere

Kroppen er én enhed og fungerer altid 100%.

Er der et led som ikke kan bevæge sig optimalt, overtager et eller flere andre led opgaven så du kan fortsætte. Du lægger måske dårligt mærke til det.

Dit nervesystem er genialt og tilpassser sig lynhurtigt. 

Ændret fordeling af belastning kan være meget hensigtsmæssig på kort sigt, men uhensigtsmæssig på lang sigt.

Forestil dig en virksomhed med 3 medarbejdere som hver tager sig af en tredjedel af arbejdet. Den ene bliver sygemeldt og pludselig skal de 2 andre arbejde mere, for opgaverne skal stadig udføres 100%. Hvad vil der ske hvis det står på i måneder eller år?

Kroppen fungerer på samme måde.

Der vil næsten altid være mulighed for en kompensation eller tilpasning og det er godt. Leddene over eller under kan tage over og lave mere i en periode.

Men hvad sker der hvis de siger op eller går ned med stress?

Jo flere som kan løfte opgaven, jo mindre belastning på den enkelte.

Din krop er den ultimative heler

Din krop kan hele og blive stærkere, hvis de rette forhold skabes og vi giver den lov. Den er stærk og robust og bliver endnu stærkere med den rette stimulering.

Muskler og led som ikke har været belastet længe, mangler optimal gennemstrømning af blod og ilt – det kan give smerter. Modsat kan et område der bevæge sig konstant og ensformigt give samme problem, fordi det aldrig får tid til restitution.

Mindre stress er måske nøglen.

Bevægelse tilført de rigtige steder, kan bringe din krop tilbage i balance og skabe plads til bedre bevægelse og et miljø for heling.

Jeg heler ikke din krop, men kan hjælpe dig med at finde ud af vejen dertil.

Du er ikke tvivl når vi finder det du mangler.  Du skal finde balancen og lære at lytte til din krop, for du skal arbejde med den hvert minut, hver time og hver dag.

 

Du er eksperten på din krop

Jeg kan ikke ændre noget i din krop eller fikse dit problem. Det kan kun du, hvis dit nervesystem giver dig lov og du er modtagelig overfor nye inputs.

Gamle skader og frygt for smerter kan føre til ubevidst undgåelse af specifkke bevægelser og aktiviteter forbundet med dem. Det er en kæmpe overset problemstilling.

Din krop eller nervesystem gør aldrig noget uden grund og den gør det for at passe på dig. Den vil også hurtigt fortælle dig hvad den mener, hvis du udfordrer dens overbevisning.

Hvis du lærer at mærke og lytte til de små ændringer du oplever når du står, går eller laver en bevægelse, kan du få meget information. Vi er generelt rigtigt dårlige til at lytte til vores krop.

Står du med ligevægt, kan du bevæge dig ens i alle retninger, hvordan føles det?

Hvorfor kan du ikke belaste et specifikt område i kroppen?

Hvis du står i “dit center” har du den mest optimale mulighed for bevægelse i alle retninger. Du er i balance.

Du er eksperten på din krop. Jeg kan kun vejlede dig, bruge min viden om kroppen og stille spørgsmål til det jeg ser.

Det er hele din krop, hele din historie og dine tanker der gør forskellen.

Vi kan sammen finde tilbage til dit center, skabe balance og mulighed for hamoni og mindre spænding, kompresssion og belastning.

 

Et forløb hos Movingbody

Først og fremmest er det vigtig for mig at være åben om mine forventninger til dig:

 • Du skal være klar til at tage aktiv del i dit behandlingsforløb i et dynamisk samarbejde med mig.
 • Du skal være klar til gradvist at udfordre dig selv på nye måder igennem målrettet hjemmearbejde.
 • Du skal se det som en proces, hvor du bidrager lige så meget som mig.

Så hvordan vil en typisk behandling og et forløb se ud?

1.
En grundig gennemgang af din krops historie

 • Hvad er dit aktuelle problem, gamle skader og dine tanker omkring dit problem

2.
Undersøgelse af din krops bevægelse

 • Hvordan du står du og hvordan bevæger hele din krop?
 • Hvilke strukturer i kroppen er involverede?
 • Hvordan hænger det hele sammen?

3.
Specifik behandlings- og træningsplan

 • Behandling af årsagen til dit problem
 • Introduktion af specifikke bevægelser til optimering af dine mønstre og kompensationer
 • Konkret træningsplan og hjemmeøvelser med udgangspunkt i dit niveau

4.
Online follow-up

 • Zoom meeting ca. 1 uge efter første behandlings session for at sikre effekten af øvelser, spørgsmål efter første gang og optimering af forløbet.